Iedereen die wel eens uren achter elkaar op een slechte bureaustoel of aan een te lage tafel heeft zitten werken, weet wat het resultaat daarvan is. Pijn in de rug, schouders of nek. Een belangrijk seintje van uw lichaam dat uw werkplek verbetering nodig heeft. Negeer deze signalen niet.

Wat zijn ergonomische producten?

Ergonomische producten zijn speciaal ontworpen voor het menselijk lichaam en zorgen voor de beste werkhouding. Een verkeerde werkhouding heeft niet alleen een negatieve invloed op onze gezondheid, maar ook op de productiviteit. Goed zitten en genoeg beweging is de basis van ergonomie, ergonomie gaat nog dieper naar bijvoorbeeld de vorm van producten zoals bij ergonomische muizen. In het kort zijn ergonomische producten ontworpen zodat werknemers simpeler, veiliger en gezonder kunnen functioneren.

Populaire ergonomische producten

De hele dag door zitten is slecht voor uw werkhouding, daarom ziet u steeds meer zit sta bureaus op de markt verschijnen. Het afwisselen tussen zitten en staan is zeer belangrijk als u een actieve werkhouding wilt houden. Het heeft meerdere positieve effecten zoals het verminderen van fysieke klachten, en het verkleinen van de kans op aandoeningen aan hart en/of bloedvaten. Het is belangrijk om af te wisselen tussen zitten en staan, maar wanneer u zit moet u wel in een goede positie zitten. Hiervoor kunt u gebruikmaken van bijvoorbeeld een actieve kruk zoals een swopper.

Tips voor werken met ergonomische producten

Gebruik de producten zoals het moet.
Ergonomische producten kunnen alleen zorgen voor een goede werkhouding als u ze gebruikt zoals het moet. Het is dus erg belangrijk om goed de producthandleiding door te nemen, omdat de manier van gebruiken wle eens af kan wijken van e producten die u gewend bent.

Geef de producten de tijd.
Net als bij fitness, hebben ergonomische producten de tijd nodig voordat u het verschil merkt. Het zal in het begin wennen zijn maar na verloop van tijd zal u merken dat uw lichaam went en het product omarmt.

Thuis ook ergonomisch.
Ook thuis wordt er veel tijd besteed op de computer. Werk daarom niet alleen op de werkplek maar ook thuis ergonomisch. Alleen dan wordt uw werkhouding geoptimaliseerd.