Aan goede re-integratie moet veel en goede aandacht besteedt worden. Er zijn twee verschillende sporen. Namelijk het eerste spoort waarbij de werknemer weer gaat werken in zijn functie bij zijn huidige functie. Soms kan dit ook om een aangepaste functie gaat. Maar er is ook re-integratie tweede spoort. Dat houdt in dat de werknemer gaat werken bij een andere werkgever aan de slag gaat. De werknemer krijgt dan een passende andere baan.

De verantwoordelijkheid

Als het om re-integratie gaat dragen beide partijen een grote verantwoordelijkheid. Zowel de werkgever als de werknemer. Beide partijen moeten er zorg voor dragen dat er snel een nieuwe baan wordt gevonden. Hierbij moet een arbo-arts bij betrokken worden.

Een traject ingaan

Wanneer er sprake is van re-integratie start er een compleet traject wat bestaat uit verschillende fasen. Dit is niet een stap van een paar weken, maar hier kan wel maanden overheen gaan. Hierbij moet ook een dossier worden bijgehouden.

Nieuw werk vinden

Het vinden van nieuw werk is niet altijd even eenvoudig. Daarom is het raadzaam om een uitzendbureau in te schakelen. Van Zon Arbeidsbemiddeling kan helpen bij het vinden van een nieuwe baan. Als het om een re-integratie traject gaat, is het vinden van een baan lang niet altijd even eenvoudig. Het inschakelen van een goed bureau kan hierbij veel zorg besparen en werk uit handen nemen.